24 април 2016

Porchetta /Печено свинско/


Думите няма да ми стигнат, за да ви опиша невероятния вкус на това месо! Свинско филе, бекон и ароматни подправки, които се съчетават перфектно в това ястие. Не стига, че е безумно вкусно, ами и е адски красиво. Може да го поднесете с любимата си салата - не се сещам за такава, с която да не може да се съчетае.

Необходимите продукти:

1 кг свинско бон филе
6-8 филийки бекон
2 глави чесън
4 стръка пресен розмарин
1 с.л. зехтин
черен пипер на вкус

За маринатата:

1 с.л. зехтин
4 скилидки чесън 
1 с.л. едро нарязани пресен розмарин
с.л. семена от копър
1½ ч.л.  сол



Начин на приготвяне:

Смесете в купичка нарязания на ситно чесън, накъсания розмарин, семената от копър, сол и 1 с.л. зехтин. Разбъркайте добре.


Разнесете сместа за мариноване върху цялото филе. Оставете го в хладилник, най-доре за една нощ.



На следващия ден сложете на дъното на тава за печене клончетата розмарин. Увийте всяко бон филе с ивички бекон, като гледате да покриете цялото месо. 




Отстрани сложете разрязаните на половинки цели глави чесън и полейте със зехтин.

Покрийте с фолио и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 60 минути. След това махнете фолиото и дозапечете, докато беконът стане златист - при мен това отне около 20 минути.

Оставете месото да почине за 10-ина минути, след което го нарежете и поднесете с любимата си салата.




Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+ или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 






Източник: http://www.bonappetit.com

А ето и още едно предложение за печено свинско месо, този път от контрафиле - Студено мезе за вино. Изпичането му отнема малко повече от два часа, след което се овалва в подправки. Изчаква се да се охлади и се реже на тънки филийки, които се топят в устата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар